fi

TRE©

03.09.2022

Lyhyt esittely TRE:stä! TRE© eli Tension & trauma releasing exercises on amerikkalaisen trauma-asiantuntijan, David Bercelin, kehittämä kehollinen stressinpurkumenetelmä. Menetelmässä muutamalla kehoa herättelevällä liikkeellä aktivoidaan kehon luonnollinen tärinämekanismi.

Tärinä voi auttaa esimerkiksi unettomuuteen, tasapainottaa kehon yli- ja alivireystilaa, helpottaa jännittämistä ja purkaa kehon erilaisia jännitystiloja, toimia lihashuoltona, herättää luovuuden virtaa, etc. Lista on pitkä! Itselläni loppui jatkuvat päänsäryt ja kehon erilaiset kiputilat, sektion jälkeisen vatsan tunnottomuuden tilalle tuli taas tunteva iho, uni syveni, sekä oman itsen tunteminen niin fyysisesti kuin henkisestikin on TRE:n myötä parantunut.

TRE on tehokas menetelmä, jonka aloittamiseen suositellaan ohjaajan opastusta. Olen sertifioitu TRE© -ohjaaja, valmistuin syksyllä 2019 Kirsi Törmin pitämästä ohjaajakoulutuksesta Kajaanissa. Tutustuin TRE-menetelmään alun alkaen vuonna 2014, ja siitä lähtien se on kulkenut elämässäni mukana. Kysy aikoja yksilöohjaukseen!

Lisää tietoa TRE©:stä ja sertifioitujen ohjaajien listan löydät sivulta www.trefinland.fi.