Reiki

18.02.2020

Reiki. Sielussa tuntuu syvä huokaus.

Sain opit ja viritykset Reikiin Intiassa, vuoden 2016 helmikuussa. Reiki on, niinkuin sen myös itse koen, universaalia parantavaa energiaa, joka kanavoituu hoitajan kämmenistä hoidettavaan. Hoidon antaminen ei väsytä hoitajaa, koska energia tulee hoitajan ulkopuolelta. Hoitaja toimii ikään kuin tyhjänä bambuna, jonka läpi maailmankaikkeus rakkauttaan puhaltaa. Yleensä hoitaja hoitaa kevyesti koskettaen vaatteiden päältä, mutta hoitaa voi myös pienen tai pidemmänkin matkan päästä. Tarkoituksena ei ole siirtää itse hoitajasta mitään asiakkaaseen, Reikin lainalaisuudet suojaavat tässä hoitoa molempiin suuntiin.

Olen hoitanut itseäni paljon. Hoitavat kanavat ovat kämmenistäni olleet auki jo pitkään ennen Reiki-vihkimyksiä. Vielä kymmenisen vuotta sitten oma kehoni oli todella kipeä, fyysistä kipua tuntui milloin missäkin ilman järjellistä selitystä. Koin, että henkiset kipuni alkoivat ilmetä kehossani. Tuohon aikaan tein päätöksen lopettaa työni silloisessa kuormittavassa työpaikassa, ja ottaa pari kuukautta omaa aikaa, muiden sijaan hoitaakseni itseäni.

Siitä alkoi maailman ja itsen syvempi kokeminen. Noin kuukauden ajan, aina herättyäni, ulkoilutin koiran, ja palattuani takaisin sisälle otin levollisen asennon, ja hoidin itseäni noin tunnin ajan. Kämmenten kautta virtasi valtava määrä valoa kehoon. Tokihan se ei aina mukavaa ollut, koska valo nosti tummat varjot näkyviksi. Mutta kuinka muuten voisi elpyä ja parantua? On ollut hedelmällistä tulla tietoiseksi omista kipukohdista, henkisistä sekä fyysisistä. Kun oma keho tuntuu tutulta, sitä kautta se tuntuu myös turvalliselta, sielun kodilta. Minulle maailmassa oleminen ja eläminen on tätä kautta käynyt paljon entistä mukavammaksi.

Reiki hoitaa ja eheyttää, ja sitä tekee myös nähdyksi ja kuulluksi tuleminen sellaisena kuin on. Hyväksyvässä ilmapiirissä, kaikkineen, valoineen ja varjoineen. Reiki-hoitajana tarvittaessa kuulen ja kuuntelen, en neuvo, vaan opastan kuuntelemaan omaa sisintä. Olen sitä mieltä, että jokainen on itse itsensä paras hoitaja. Joskus voi olla hyvä ja tarpeellinen hakea alkusysäystä toisen luolta. Varmistusta ja vahvistusta omalle polulle. Kukaan ei lopultakaan ole yksin, tässä vielä toistaiseksi melko yksilökeskeisessä ajassa. Oma tukeni Reiki-hoidon ja TRE:n rinnalle löytyi aikanaan terapiasta. Kiitän itseäni, että uskalsin.

Apua saa ja kannattaa hakea. Sinä itse tiedät, mitä tarvitset voidaksesi paremmin. ♡