Rakkaus

13.01.2020

Vuosi 2020 on alkanut. Hurraa! Tämä 2020 on rakkauden vuosi. Numerologisesti 22 (2+0+2+0) on mestariluku, varsinainen voimapesä tuplanumeroineen. Vanha kansakin sen sanoo: kaksin aina kaunihimpi. Romanttisen rakkauden lisäksi rakkaudella ennenkaikkea tarkoitan kaiken läpi hengittävää, universaalia lempeää voimaa. Ah, iloisesti tervetuloa!

Samaan aikaan kun hengittelen tätä rakkautta, maailmassa tapahtuu kauheita asioita. Välillä on vaikea käsittää, miksi. Mikä on kaiken kivun tarkoitus? Asian tiimoilta mielessäni on tänään pyörinyt David Bercelin kirjoittamat viisaat ajatukset. Seuraava ote on lainattu Bercelin kirjasta TRE-stressinpurkuliikkeet - stressin ja traumojen helpottamiseen (s. 77).

"Tällä ihmiskunnan historian ajanjaksolla on tapahtunut valtavia maailmanlaajuisia traumoja. Vaikka kuinka sitä haluaisimmekin, tämän tragedian pysäyttäminen vaikuttaa mahdottomalta. Kun asiaa tarkastellaan ihmiskuntamme pysäyttämättömissä olevan, peruuttamattoman ja mitä ilmeisimmin itse itseään tuhoavan aikakauden valossa, meidän on kysyttävä itseltämme: "Mitä hyvää kaikesta tästä väkivallasta voi seurata?" Palaamme jälleen siihen, että jos trauma kerran on osa elämää, meidän on otettava huomioon se, että laajassa mittakaavassa ilmenevät traumat voivat auttaa meitä kehittymään eettisyyden, moraalisuuden ja toinen toisestaan välittämisen kannalta edistyneemmäksi lajiksi. Maailmanlaajuista traumaa voidaan pitää ihmislajin viisastumiseen liittyvänä kasvukipuna, joka johdattaa meidät kenties tiedostamisen uuteen aikakauteen."

Ei tähän ole muuta lisättävää. Rakkaudellista ja elämän kannattelemaa vuotta 2020 ♡