Kotimetsärakkaus

14.07.2020

Kävin meidän kaksosten ja koiran kanssa Kajaanissa, lasten mummolassa muutaman yön. Voi nuo metsät, joita olen lapsena kulkenut, tuntuivat varsin lempeiltä ottaessaan suojiinsa. Luontorakkaus minussa vain syvenee. Ymmärrys on vallannut mielen ja kehon: me ollaan yhtä tämän planeettamme kanssa. Me vedentäyteiset ihmiset vedentäyteisellä planeetalla. Täällä meidän on hyvä olla. Luonto ei ole vain ulkoinen asia, vaan luonto on myös sinussa ja minussa. Me olemme luontoa. Minun elämään tämän tosiseikan muistaminen ja ymmärtäminen on tuonut valtavan määrän iloa ja huojennustakin. Me ei olla joku irrallinen osa ja ihmiskunta kaiken keskellä, vaan samaa olemme kaikki tyynni tällä pallolla.

Aikanaan lähdin opiskelemaan luonnonvaratuottajaksi, koska se sykähdytti miun sydäntä niin paljon, kun tuttavani kertoi moisen koulutuksen olemassa olosta. Aikaa vieri, tein töitä lähihoitajana ja kuljin omaa kasvupolkuani pitkin. Lopulta irtisanouduin silloisesta työpaikastani lähihoitajana, ja hengähdin kunnolla ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Miniloman sijaan soin itselleni usean kuukauden, prosessoida omaa sisäistä maailmaani ja elämänhistoriaani. Vierellä kulkivat Reiki, TRE ja gestalt-terapia.

Lopulta lähdin opiskelemaan kauan haaveissa siintänyttä luonto-alaa. Kävin koulutuksen lomassa Intiassa ja Nepalissa, kunnes tieni toi takaisin Suomeen, ja tein luonnonvaratuottajan tutkintoni loppuun. Juuri kun sain valmistumistodistuksen, meidän kaksoset ilmoittivat tulostaan.

Niin vain jäin koulupaperit kourassa ihmettelemään, että jaa'a, vai että kaksoset. Alkuraskauden pahoinvointi ja migreeni olivat aivan järkyttävät, joten paljon vietin aikaani pimeässä köllöttäen ja yksinkertaisesti vain nukkuen. Keskiraskaus oli super mukavaa aikaa, kunnes raskauden lopussa en pystynyt juurikaan liikkumaan mahani kanssa. Kaksoset syntyivät alkusyksystä 2017, ja nyt eletään heinäkuuta 2020. Nappulat on kohta 3v. Minä olen alkanut heräämään, että hei, mullahan oli tämä yksi ihana koulutus ja ammatti taskussa: mie oon luonnonvaratuottaja!

Kajaanin reissulla, josta eilen kotiuduimme, oli ihanasti aikaa käydä yksin ja koiran kanssa metsässä kulkemassa, tutkia yrttejä ja suunnitella tulevaa. Kaikkea ihanaa luonnonantimista valmistettua tulee myyntiin sitten ajallaan. ♡

Ps. Tänään mennään puolison ja lasten kanssa katsomaan sille meidän umpi-ihanalle hirsikehikolle yhtä tonttia, jossa on myös pieni pöksä valmiina odottamassa asujiaan. Odotan aivan hurjan paljon, että pääsen suunnittelemaan ja laittamaan oman yrttipellon ja juurekset ja kasvikset, kunhan se ikioma paikka löytyy. Ja oma metsä, onko ihanampaa!