"And into the forest I go, to lose my mind and find my soul"

04.05.2020

Tämä kyseinen lausahdus on elänyt pari vuosisataa, ja se sykähdyttää mun sydäntä. Vapaasti suomennettuna tähän tapaan: "metsään menen, päästämään irti mielestäni ja löytämään sieluni". John Muir oli skottisyntyinen luonnontutkija ja kirjailija, ensimmäisiä uraauurtavia luonnonsuojelijoita Amerikassa. Kiitos hänelle.

Rakastan luontoa ja metsää muun muassa siksi, koska metsä riisuu kaiken ylimääräisen. Mieli ja ajatukset vaimenee, ja sielun ja sydämen kuiske voimistuu. Hiljaisuuden läsnäolo voimistuu, ja olemassa olemisen ihme riittää. Ei tarvita muuta. Jokainen hengenveto on rakkautta.

Täällä taajamassa luonto onneksi on lähellä. Pihapuut ja läheinen metsäpolku ravitsee sielua, aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Myös kotipihan kukkapenkit on olleet mun lempipaikka lähiaikoina, on ollut ihana myllätä kädet mullassa. Alle 3v. kaksoset on olleet kovasti avuliaita, ja antaneet mm. lapioilla kyytiä vasta istutetuille kukille. Tosi rentouttavaakin siis, ja ihan ei pienet korvat tavoita tuota ei-sanaa.

Päivät on touhukkaita pienten kanssa kotona, joten en ole lähtenyt opettelemaan verkkovälitteisten kurssien pitämistä. Katsotaan ja harkitaan uudelleen, jos tämä tilanne pitenee kovasti. Oon pohtinut omalta kohdaltani, teenkö näidenkin asioiden suhteen päätökseni pelosta vai rakkaudesta käsin. Energia ja oma olotila on kovin erilaatuista, riippuen kumpi näistä kahdesta toimii kunkin toimen moottorina. Rakkaudesta käsin tehdyt päätökset säilyttävät sisimmässä rauhan tilan olosuhteista riippumatta,  ja pelosta käsin tehdyt päätökset tuovat mukanaan rauhattomuuden ja epävarmuuden tunteen. Perunko kurssit sairastumisen ja tartuttamisen pelossa, vai rakkaudesta kanssaeläjiä kohtaan? Ero näiden kahden välillä saattaa vaikuttaa hiuksenhienolta tai samantekevältä, koska lopputulos eli kurssien peruminen pysyy samana. Omaan sisimpään se kuitenkin jättää huomattavasti erilaisen jäljen ja tunteen, kummin valitsee. Kauniisti on asiat niin, että omilla pienillä valinnoilla ja suhtautumistavoilla voi vaikuttaa ja valita, millä energialla mielii elämäänsä elää. Omilla teoilla ja päätöksillä me luodaan myös tätä maailmaa.

Rauhan ja rakkauden täyteistä viikkoa.♡