Alttari

26.02.2020

Kotona minulla on oma alttari. Alttari voi sanana olla hätkähdyttävä. Tarkoitan alttarilla tilaa, joka on omistettu pyhyydelle, kauneudelle, ja omille mieliasioille. Rakastan esimerkiksi kiviä, ja eilen huomasin niiden vaivihkaa vallanneen alttarini. En kuulu mihinkään uskonnolliseen ryhmään, vaan olen tutkaillut maailmankuvaa ja elämän olemusta mahdollisimman kirkkain silmin, ilman valmiiksi annettuja ratkaisuja. Rakentanut suhteen kaikkeen olevaan omien kokemusteni kautta. Olen saanut kokea, ja koen, että jumaluus on kaikkialla, kaikessa.

Alttari on minulle oma pyhä tila. Paikka, jonka tykönä on ihana istahtaa ja hengähtää. Alttari kuvastaa minulle oman sisäisen maailman tilaa, ja siksi sen äärellä onkin ihana pysähtyä kuulemaan, mitä minulle kuuluu, mitä minussa liikkuu. Omaa itsetutkiskelua kauneuden äärellä.

Tykkään tuoda omalle alttarilleni kukkia ja koruja. Puuta. Vettä. Sytyttää kynttilän. Esineitä muualta kodista latautumaan. Myös henkiväki viihtyy alttarin äärellä, koskaan ei ole yksinäistä ellei erityisesti halua yksin olla. Alttarin äärellä istun ja katson, vaihdan esineiden paikkoja tuntemusten mukaan, otan jotain pois, laitan jotain lisää. Joskus vain olen. Kuuntelen, mitä sisimmässä liikkuu. Lähetän ajatuksia universumiin, ja otan niitä vastaan. Antaudun yhteyteen maailmankaikkeuden kanssa, tulen kaiken olemuksesta ja olemassa olosta tietoiseksi. Lepään hetken vapaudessa, ilman mielen ja egon väliintuloa. Se on taivaallista. Näinä päivinä se usein itkettää. Koen, että mitä enemmän avaudun, sitä rujompaa ja kauniimpaa näen. Myös itkemättömät itkut nousevat, kun koen olevani turvassa ja kannateltu. Maailmankaikkeuden lahja meille ihmisille. Maaemo kannattelee meitä silloinkin, kun makaamme maassa rähmällämme.

Jos sinä haluat kokeilla, miltä tuntuu oma alttari, kokeile rohkeasti. Se voi olla vaikka pieni nurkkaus kirjahyllystä, jonka pyhität vain sinulle. Itse tykkään pitää alttarilla maailmanrakenteen eri elementtejä; maata, vettä, ilmaa ja tulta. Kaikkeutta symboloi alttarin kokonaisuus. Maan elementtinä toimii hyvin kivi, kasvi tai puun pala. Veden symbolina simpukka, tai kuva vedestä. Mistä sinulle tulee vesi mieleen? Voit käyttää sitä, mitä ikinä se onkin. Ilmaa minulle symboloi sulka. Tässäkin voi käyttää omaa mielikuvitusta. Tuli-elementiksi sytytän kynttilän. Lisäksi alttarille voi laittaa mitä ikinä vain mieleen juolahtaa. Jos haluat, sulje silmäsi ja kysy sisimmältäsi. Jos vastaus on hullunkurinen, toteuta se silti. Elämä ei ole niin vakavaa.

Tämä maailma on tämmöinen, missä jokainen elää oman kokemusmaailmansa kautta. Tässä on pala minun kokemusmaailmaa tarjoiltuna näin. Lempeää helmikuista aurinkoviikkoa  ♡